montenegroszallas.hu

Reklámozd a saját oldaladat is ;

Info

Elkerülte a koronavírus járvány a montenegrói Kotort és 24 ezres vonzáskörzetét. Hivatalos közlemény szerint nincs koronavírusos beteg a fent említett körzetben. 2020. június 2.

----------

A montenegrói Kotor az egyik legbiztonságosabb nyaralóhely 2020-ban Európában. A szakemberek Kotorban is az olyan szállásokat ajánlják, ahol nincs zsúfoltság: az apartmanok és a szállodák nem közvetlenül egymás mellett helyezkednek el.

----------

Montenegró a második helyen végzett a 2012-es hollandiai vízilabda Európa bajnokságon. A válogatottban több kotori játékos is helyet kapott. A döntőben: Szerbia - Montenegró 9-8.

-------------

A World Travel & Tourism Council (WTTC) a világ három leggyorsabban fejlődő turisztikai célpontja közt tartja számon Montenegrót. Az ország területének 10 százalékát nemzeti parkok teszik ki.


 

 

 

 

 Pihenjen tengerparti apartmanházunkban!

Ideális nyaralóhely, MERT

- Nincs zsúfoltság a ház környékén, az utcában!

- Az utca zsákutca, nincs átmenő forgalom! Az utcában csak öt ház van!

- Négy házban montenegrói családok élnek, összesen 11 lakos: 5 középkorú felnőtt, 4 gyermek és kettő 60 év feletti lakos.

- A házunk jó levegőjű zöld övezetben fekszik, és NEM a zsúfolt belvárosban és az azt körülvevő apartman- és szálloda dzsungelben.

- Az apartmanházunk biztonságos: minden turnusváltás után gondosan fertőtlenítjük az apartmanokat, a teraszokat!

 

Szállás

Kotori zöldövezetben - nyugodt környezetben - kétszintes ház.

Tengerre néző teraszok - páratlan kilátás a hegyekre és az öbölre.

Minden apartmanhoz külön fürdőszoba és konyha tartozik.

A környéken tíz gyönyörű strand!

 

A világ egyik csodája, a Kotori öbölKotor
Kotor óvárosa a világörökség része. Kávézók, ódon épületek, templomok sorakoznak. Nyüzsgő éjszakai élet.
Homokos és sziklás strand

A Plavi Horizont strandja gyógyhatású homokkal borított. A tengervíz sekély, gyermekek fürdésére is ideális.
Európa legnagyobb
Night Clubja

A Maximus Kotor óvárosában több ezres,
három szintes éjszakai
szórakozó központ. Öt zenei stílus, öt teremben.
Hírességek nyaraló helyei

Kotorban nyaralt Michael Douglas, Catherine Zeta- Jones, Jack Nicholson. Naomi Campbel, Michael Schumacher.

Montenegró, a természeti csoda

"Montenegró természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható: égbekiáltó hegyek, a világ második legmélyebb kanyonja, érintetlen tájak, őserdő, égszínkék és türkiz tengervíz, ahol a delfinek hancúroznak. Nemcsak a túristák fedezték fel a miniállamot, hanem a befektetők is. Olyan beruházásokba kezdtek, amelyre az egész világon elismerően bólintanak a turisztikai szakemberek.
Tivatban, Monte Carlót túlszárnyaló kaszinóvárost és yacht kikötőt építenek. Montenegró már most is jól megközelíthető,
de építik az autópályákat is.
A közbiztonságra jellemző, hogy Montenegróban az autókat nem zárják le, a szerződéseknél többet jelent egy kézfogás, az adott szó, mint a papír.
Nyugodt szívvel ajánlom honfitársaim figyelmébe Montenegrót. Töltsék kellemesen az időt a miniállamban, amely különleges klímája miatt egész évben alkalmas a pihenésre."

Dr. Menyhárt Attila
Magyarország Montenegrói elsőbeosztott konzul

 

Jaz, Mogren, Tivat, Krasici, Trsteno romantikus strandjai. A homokos, kavicsos, sziklás strandok egyszerűen megközelíthetők. Részletes leírást kapnak vendégeink a strandokról.

A Budvai aqua-park, a Toplis hegyen épült 2007-ben. Montenegró legnagyobb vízi szórakoztató központja 2500 négyzetmétert foglal el. A legmodernebb csúszdákkal felszerelt. A belépőjegy ára 12-15 euró.

A budvai több kilométer hosszú tengerparti szórakozó sétány. Discók, éttermek, bazársor, vursli egy helyen.
A harminc kilométeres Vramac hegyi gyalogos és kerékpáros túraút. A nagy melegben kellemes séta vezet a Kotori és a Tivati öblöt elválasztó hegyen.
A nemzetközi tivati repülőtér. Charter gépek fogadására alkalmas repülőtér. Ide Európa minden részéből érkeznek gépek. Itt autót is bérelhet.
A Gornja Lastva hegyre telepített ősi olivabogyó sajtoló. Az oliva olajat ma is ősi módszerrel állítják elő. A ház elöl fantasztikus a kilátás a tivati öbölre.

A kotori piac

n
A kotori óváros várfalain kívül a nyűzsgő hal-, gyümölcs, és zöldségpiacon minden beszerezhető, ami a mediterrán ételek elkészítéséhez szükséges. Az olivabogyótól a njegusi sonkán át a polipig minden frissen megkapható. Érdemes megkóstolni a Kotor környékén kétévig tenyésztett fekete kagylót, amit a helyiek speciálisan készítenek el.

A Kék Barlang, amelynek csodájára járnak a turisták. A barlangban úszkálók bőre kéknek látszik. A fürdőzés különleges élmény. A hajók aháztól 15 percre indulnak.
A Lepetáni kompkikötő, ahonnan öt percenként indulnak a hajók. Néhány perces hajóút után másfél óra alatt eljuthatunk a horvátországi Dubrovnikba.

"Montenegróba 1 millió 200 ezer nemzetközi turista látogatott el 2011-ben.

 

 

Elhelyezés

2-3-4-5 ágyas
klimatizált
apartmanokban

Csendes helyen

Részletek, apartman leírások, alaprajzok ITT.

 
 

Info

A montenegrói Kotor az egyik legbiztonságosabb nyaralóhely 2020-ban Európában. A szakemberek Kotorban is az olyan szállásokat ajánlják, ahol nincs zsúfoltság: az apartmanok és a szállodák nem közvetlenül egymás mellett helyezkednek el.

----------

A New York Times is Montenegrót javasolja 2013-ban az utazóknak. Bővebben

 montenegroszallas.hu

Reklámozd a saját oldaladat is