A természeti ékszerdoboz

A miniországban, Európa déli részén olyan természeti kincsek vannak, amelyeket sehol nem találhatunk meg a kontinensen, de egyedül állóak a világon is.
A Kotori öböl a világon a 30 legszebb öböl közé tartozik.
A Tara kanyon Európa legmélyebb kanyonja, a világon csak a Colorádó kanyon előzi meg.
A Biográdi hegység az utolsó őserdő Európában.
A Szkadári-tó a Balkán legnagyobb tava és Európa legnagyobb madár rezervátuma.


A montenegrói tengerparton 293 kilométer hosszan sziklás, homokos és kavicsos partok, öblök, strandok váltogatják egymást. A kotori öböl a világon a 30 legszebb öböl közé tartozik. A Tara kanyon Európa legmélyebb kanyonja, a világon csak a Colorádó kanyon előzi meg. A rafting és az extrém sportok szerelmesei itt igazi kihívást találnak.

A Biográdi hegység az utolsó őserdő Európában. A Biográdi hegység Földünk felbecsülhetetlen természeti kincse. Már 1872-ben Nikola király is felhívta népének a figyelmét és törvénybe is foglalta, hogy ezt a természeti kincset őrizni és védeni kell. Itt található a gyönyörű gleccser tó a Biogradsko jezero. A Szkadári tó a Balkán legnagyobb tava és Európa legnagyobb madár rezervátuma.

A tó nagy része Montenegróhoz, míg kisebbik része Albániához tartozik. Az érintetlen természet a nyüzsgő nyári turista paradicsomokon át a nyugodt, romantikus halászfaluig egy természeti ékszerdobozban található, tele felfedezésre váró csodákkal. A Durmitor hegység egy része a Tara kanyonnal és Kotor óvárosa a világörökség része.

Montenegróban minden a természethez kötődik: a turizmus, a gasztronómia és az ott élő emberek is.Az ország nagyon sok lehetőséget nyújt az ide érkező turistáknak, igazi kikapcsolódásban lesz része annak, aki ellátogat e csodavilágba. És a mai rohanó világban vegyünk példát a helyi lakosokról, akik egy kávé mellett egész délelőtt beszélgetnek és élvezik a nyugalmat.


Apatmanunk feletti ösvényről ez a látvány fogadja Kedves Vendégeinket!

 

A 14 ezer négyzetkilométeres Montenegró leglátogatottabb része a tengerpart, amely a csipkézettség miatt közel háromszáz kilométer hosszú. A tengerpartot zöldellő hegyoldalak mögül előbukkanó, égbetörő szikla csúcsok szegélyeznek.
A Horvátországgal határos Igalótól, az albán határ melletti Ulcinjig a közút mindössze 100 kilométeres szakaszán 117 homokos, sziklás és apró kavicsos strand váltogatja egymást. A választék tehát hatalmas. Csak győzzük bejárni a szebbnél-szebb strandokat míg szabadságunk tart. A nyaralók többsége éppen ezért, minden nap más helyet választ. Érdemes fényképezőgépet vinni, mert a látvány elragadó.
A kiszolgálásban senki sehol nem szenved hiányt: a parti és a vízibárak, az éttermek a legjobb falatokat és hűsítő italokat, gyümölcsöket kínálják. Itt aztán a verőfényes, páratlan klímájú tengeröblökben mindenki megtalálja a kedvére valót. Attól pedig igazán nem kell tartani, hogy nem lesz jó idő, hiszen évente átlagban 240 a verőfényes napok száma. A fürdőidény a páratlan domborzati viszonyok miatt sokkal hosszabb, mint máshol. Akár száznyolcvan napig is lehet élvezni a sötétkék és türkiz tenger habjait. A különleges tengerfenék tulajdonságok miatt a magasból 60 méterig is átlátszó tengervíz hőmérséklete ugyanis májustól októberig 25 fok fölötti.

Kapcsolat - Adresa: Przice BB Kotor, PIB: 2205962990, +36-20-9-449-895, László Gut

 

 

Elhelyezés

2-3-4-5 ágyas
klimatizált
apartmanokban

Csendes helyen

Részletek, apartman leírások, alaprajzok ITT.